logo stichting UP
stichting
uitzonderlijke
producties
De Maren 29
8584 VP
Hemelum
infostichting-upDit e-mailadres is wordt beschermd tegen automatische verzamelmethodes. Als het niet goed wordt weergegeven (en u ziet deze tekst), dan ondersteunt uw browser geen stylesheets.
www.stichting-up.nl
0514 785 053
NL55 TRIO 0338 6114 01
KvK 68655185
BTW 867 538 032 B01

stichting UP

Doelstelling: het stimuleren, initiëren, en organiseren van Uitzonderlijke Producties op cultureel maatschappelijk gebied en verder het bevorderen, initiëren en organiseren van culturele innovatieve en experimentele producties.

Bestuur:

VoorzitterAlfred Jan Vos
Secretaris / penningmeesterEbo Reitsma
BestuurslidCarol Tummers
Artistiek leiderHoite Pruiksma

Stichting UP is o.a. eigenaar van het BrulBoeiOrgel

Alfred Jan Vos

Steeds meer dringt het besef door dat cultuur en muziek een positieve bijdrage leveren aan een rijke ontwikkeling en aan maatschappelijke vorming. Niet voor niets zijn boeken als Erik Scherders "Singing in the brain" bestsellers en trekt deze auteur volle zalen met lezingen over de effecten van muziek op het brein. Ook in het onderwijs is in toenemende mate aandacht voor cultuur in al haar vormen. In mijn werkzaamheden als directeur-bestuurder van een stichting met 12 basisscholen in Zuidoost Friesland maak ik mij hard voor de brede vorming van kinderen. Dat betekent vooral een focus op talenten van leerlingen met ook een herkenbaar profiel op drama en muziek en een structurele inbedding van cultuur- en muziekonderwijs in het curriculum van de scholen. Behoorlijk anders dus, dan op wat op de meeste basisscholen gebruikelijk is. De uitzonderlijke producties van Stichting UP! spreken mij dan ook enorm aan. Niet alleen vanwege culturele meerwaarde, maar vooral ook door het treden buiten de bestaande kaders. De vraag een rol te spelen binnen het bestuur van deze uitzonderlijke stichting, kon ik dan ook alleen maar positief beantwoorden

Ebo Reitsma

In een ver verleden gestudeerd en werkzaam geweest in de architectuur en in de stedenbouw. In 1982 een andere weg ingeslagen met de studie Schoolmuziek aan het Conservatorium Groningen. Lesgeven op scholen bleek niet mijn ding. Wel het geven van cursussen aan liefhebbers van klassieke muziek, inleidingen bij concerten en operavoorstellingen. Daarnaast artistiek leider van Workum Klassiek (organisatie van concerten en een muziekcursus in mijn woonplaats Workum) en zanger bij het Noord Nederlands Concertkoor. Meer info op mijn website www.muziekbegrijptuhet.nl

Carol Tummers

In 1965 geboren in Maastricht, getogen in Belgisch Vlaanderen en vervolgens via allerlei omzwervingen uiteindelijk zo’n dikke 10 jaar geleden geland in Friesland. Vast van plan om hier nooit meer weg te gaan en inmiddels zowel wat betreft de vrije tijd als beroepsmatig volledig in beslag genomen door het culturele, en dan vooral het muzikale leven in Friesland. Bestuurslid te mogen zijn van de Stichting UP is daar een zeer welkome aanvulling op.